Παρέμβαση από Πρωτοβουλία μεταλλάδων από το Ηράκλειο ενάντια στον φασισμό

Αλληλεγγύη στους Rotting Christ – θάνατος στον φασισμό

Είναι γνωστό ότι τα βοθρολύματα πριν συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο κυκλοφορούν σε υπόγεια συγκοινωνούντα δίκτυα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με ανθρωπόμορφα βοθρολύματα όπως οι θρησκόληπτοι φασίστες. Αυτές τις μέρες λοιπόν, εθνικισμός και χριστιανικός σκοταδισμός ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους σε άλλο ένα σόου που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από τη metal κοινότητα.

Δεν μας έφτανε η εθνικιστική παράκρουση για τη μακεδονία και τους ηλίθιους –πλην επικίνδυνους- που την είδαν απόγονοι του μεγαλέξανδρου, τώρα έχουμε και την επανεμφάνιση της σκοταδιστικής λογοκρισίας ενάντια στη metal κοινότητα. Μετά από τόσα χρόνια αποχαύνωσης από τα ριάλιτι και τα σκυλοτράγουδα που αποτελούν τον πραγματικό πολιτισμό τους, οι εθνικιστές της χώρας μας είπαν να σπάσουν λίγο την ανία της σάπιας καθημερινότητάς τους, βαφτίζοντας τη μακεδονία «μία και ελληνική». Και αφού η μπόχα από τα φασιστικά σόου τους είναι ακόμα φρέσκια, είπαν να συνεχίσουν το έργο τους απέναντι σε οτιδήποτε μη ελληνορθόδοξο με τις ευλογίες της Εκκλησίας ΑΕ.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες οργανωμένοι φασίστες και εκκλησία διεξήγαγαν κοινή καμπάνια ενάντια στους Rotting Christ και τη metal κοινότητα συνολικά, καταφέρνοντας να πείσουν τον δήμο Πάτρας να μην επιτρέψει τη συναυλία της μπάντας σε δημοτική αίθουσα της πόλης. Ποιος θα το΄ λεγε ότι μετά από τρεις περήφανα βλάσφημες δεκαετίες ύπαρξης, οι Rotting Christ μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο φασιστών και παπαδαριού σε ένα νέο maleus maleficarum ενάντια στη σύγχρονη «μαγική τέχνη» όπως έλεγαν οι ιεροεξεταστές δολοφόνοι. Όλα αυτά τις ίδιες μέρες που φασίστες του Ιερού Λόχου διακόπτουν θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη γιατί τους έθιξε τα θεία, ενώ στη Νέα Ζηλανδία «τουρκοφάγος» φασίστας που δήλωνε ότι «πρέπει να πάρουμε την Πόλη» εκτελεί εν ψυχρώ 49 ανθρώπους σε τεμένη της πόλης Christchurch.

Στην πρώτη γραμμή της τραγελαφικής καμπάνιας (ποιοι άλλοι;) οι ρουφιάνοι της Χρυσής Αυγής που μέσω του υποψηφίου τους στην Πάτρα (έναν καραγκιόζη ονόματι Ανδρέας Νικολακόπουλος) αναλαμβάνουν την ευθύνη της παρεμπόδισης της συναυλίας από κοινού με την Μητρόπολη Πατρών. Όπως αναφέρουν «Στις 15/03/2019 είχε προγραμματιστεί συναυλία του συγκροτήματος Rotting Christ (“ΣΑΠΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ”) με άδεια του Δήμου Πατρέων στον πολυχώρο «Αίγλη» της VESO MARE. Η άμεση αντίδρασή μας ήταν να προσέλθουμε στην Ι.Μ. Πατρών και να ενημερώσουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κο Χρυσόστομο ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να ματαιωθεί η συγκεκριμένη συναυλία. Εν συνεχεία μεταβήκαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, όπου κάναμε έγγραφη καταγγελία, αναφέροντας ότι η εκδήλωση αυτή που επιπροσθέτως η πραγματοποίησή της συμπίπτει και με την έναρξη της Σαρακοστής, προσβάλει την Ορθόδοξη Πίστη μας. Καλέσαμε τον κο Εισαγγελέα να ενεργήσει σύμφωνα με τον νόμο. Η παρέμβαση μας άπτεται της προσβολής του ονόματος του Ιησού Χριστού, που χρησιμοποιείται και βεβηλώνεται από το συγκεκριμένο συγκρότημα και δεν πρόκειται να αποτελέσει για εμάς πεδίο κομματικής εκμετάλλευσης».

Οι φασίστες και οι θρησκόληπτοι είναι εχθροί της ελεύθερης έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας που αμφισβητεί τον κυρίαρχο λόγο, την εξουσία, την καταπίεση και υιοθετεί την εκφραστική ακρότητα για να διαταράξει την πολιτικά ακίνδυνη νηνεμία της μαζικής καταναλωτικής κουλτούρας. Οι φασίστες και οι θρησκόληπτοι είναι εχθροί της metal κοινότητας γιατί στέκονται ενάντια σε ό,τι την γέννησε: στην εργατική τάξη, στη διαφορετικότητα, στον αγώνα για ελευθερία. Είναι γέννημα θρέμμα της κρατικής εξουσίας, της φαντασιακής κοινότητας του έθνους και σύμμαχοι των κεφαλαιοκρατών. Οι φασίστες ονειρεύονται μια κοινωνία ομοιογένειας και πειθαρχίας. Θέλουν μια νεολαία να στέκεται σούζα στους καραβανάδες και να χαίρεται με στολές και παρελάσεις. Μια νεολαία έτοιμη να θυσιαστεί για το κράτος και την αστική του τάξη, για αυτό δηλαδή που κάθε λογής πατριωτοχριστιανοδημοκράτες ονομάζουν «εθνικό συμφέρον».

To metal όμως δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα. Ακούγεται στα πέρατα της γης από καταπιεσμένους και καταπιεσμένες ανεξάρτητα από την εθνοτική τους καταγωγή. Γυρνάει την πλάτη στα παραμύθια της φυλετικής καθαρότητας και της εθνικής ανωτερότητας. Το metal ταξιδεύει από χώρα σε χώρα μαζί με τις περιοδείες των σχημάτων του, μεταναστεύει όπως οι μουσικοί του και μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών όπως οι κοινότητές του. Ξέρουμε καλά τους εχθρούς μας: τους δολοφόνους της αστυνομίας, τους εγκληματίες φασίστες, τους έμμισθους σκοταδιστές της οργανωμένης θρησκείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως μεταλλάδες, ως αντιφασίστες, ως κομμάτι της εργατικής τάξης, στεκόμαστε απέναντι σε κάθε εθνικιστή χριστιανοταλιμπάν που προσπαθεί να μετατρέψει την κοινωνία σε ποίμνιο μαγεμένο από θρησκευτικά και εθνικιστικά παραμύθια. Στέλνουμε μια υψωμένη γροθιά στους Rotting Christ και την metal κοινότητα της Πάτρας και όλης της χώρας. Χρυσαυγίτες, μητροπολίτες και εθνικιστές κάθε είδους, πίσω στους υπονόμους σας. Αλλιώς θα σας βάλουμε εμείς.

Up the horns

Smash fascism

Πρωτοβουλία μεταλλάδων από το Ηράκλειο Κρήτης

https://athens.indymedia.org/post/1596396/

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.