Για την απεργία πείνας του Σπύρου Χριστοδούλου

Ο αγωνιστής κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται από τις 14/1 σε απεργία πείνας με αίτημα τη συγχώνευση των ποινών του, ώστε τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης που έχει ήδη εκτίσει από προηγούμενες καταδίκες του, να προσμετρηθούν ως χρόνος κράτησης στις νέες ποινές που του επιβλήθηκαν μετά τη σύλληψη του τον Μάη του 2015.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η συγχώνευση των ποινών είναι ένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και στην περίπτωση του Σπ. Χριστοδούλου παραβιάζεται. Βλέπουμε δηλαδή πως για ακόμα μία φορά το κράτος μέσω της δικαστικής εξουσίας παραβιάζει τους δικούς του νόμους προκειμένου να κρατήσει στη φυλακή εκείνους κι εκείνες που στράφηκαν εναντίων του. Τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές, τους ανυπότακτους της εργατικής τάξης.

Με την απεργία πείνας ο Σπύρος έχει ήδη χάσει εικοσιπέντε κιλά, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή. Παρόλα αυτά το αίτημά του σκόπιμα καθυστερεί να εξεταστεί, έχοντας οριστεί πλέον στις 28/2, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του απεργού.

Ο Σπ. Χριστοδούλου είναι στοχοποιημένος από τις κρατικές και δικαστικές αρχές λόγω της ανυπότακτης και αταλάντευτης στάσης που έχει διατηρήσει όσο καιρό βρίσκεται σε σύγκρουση με την αστική νομιμότητα, είτε εντός είτε εκτός των τειχών, καθώς και για τη στενή σχέση που είχε και έχει με τον αναρχικό χώρο.

Γράφει: Θέλω να ξέρετε όλες και όλοι ότι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θα μάχομαι πάντα για ένα ονειρεμένο αύριο, με γνώμονα το δίκαιο αψηφώντας το οποιαδήποτε κόστος. Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, τον πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα. (…) Ένα είναι το στοιχείο που θα μας ενώνει πάντα, ότι βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι έχοντας απέναντι μας τους εχθρούς και θα τους πολεμάμε με κάθε μέσω που θα διαθέτουμε.

Από μεριάς μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Σπύρο Χριστοδούλου καθώς και σε όλους όσους αγωνίζονται, μέσα και έξω από τα κελιά.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

Αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.