Αντιφασιστική πορεία στη γειτονιά της Αλικαρνασσού 18/9 -ώρα: 19:00 στην πλατεία Αγ.Νικολάου

Ακόμα δεν είναι αργά, διάλεξε μεριά…

«Θα κατεβαίναμε στις εκλογές να μετρηθούμε και για το 0,2%.
Για να πούμε ότι υπάρχει 0,2% φασίστες, αμετανόητοι φασίστες, Χρυσαυγίτες… Είναι Εθνικοσοσιαλισμός ελληνικός στα μέτρα του 2011.
Έχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ».
Ν. Μιχαλολιάκος, ομιλία στη Σπάρτη, 6 Ιούλη 2011

«Εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες».
Ν. Μιχαλολιάκος, ομιλία σε γραφεία της ΧΑ, 3 Μάρτη 2012

«Δεν κρύψαμε ποτέ την ιδεολογία μας.
Δεν βγάλαμε ούτε μια κεραία, ούτε ένα κόμμα,
ούτε μία τελεία από όσα γράφαμε
στα χρόνια τα σκληρά, τα πέτρινα».
Ν. Μιχαλολιάκος, ομιλία στη γιορτή νεολαίας, 20 Οκτώβρη 2012

Η Αλικαρνασσός ήταν πόλη της Καρίας της Μικράς Ασίας στη βόρεια πλευρά του Κεραμεικού κόλπου. Μετά τα γεγονότα του 1922, Αλικαρνασσέοι πρόσφυγες κατέφυγαν στο Ηράκλειο και εγκαταστάθηκαν στο συνοικισμό της Νέας Αλικαρνασσού γύρω στο 1925, όπου παρά τις αντιξοότητες κατάφεραν δουλεύοντας ως λούστροι, χαμάληδες, κτίστες, ξυλουργοί, εργάτες και ασβεστάδες, να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Το 1941, οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πάλι, αυτή τη φορά κυνηγημένοι από το ναζιστικό στρατό κατοχής που κατέστρεψε ολόκληρο τον οικισμό. Όσο κι αν ενοχλεί τους φασίστες της ΧΑ, η Νέα Αλικαρνασσός ήταν, είναι και θα είναι μια γειτονιά μεταναστών και εργατών.

Στην γειτονιά της Αλικαρνασσού υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια μια ανοιχτή πληγή, που προσβάλει την προσφυγική ιστορία και την ταξική υπόσταση της περιοχής. Είναι τα γραφεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής στην οδό Ηροδότου 87. Εκεί στεγάζονται οι ελάχιστοι αλλά υπαρκτοί νεοναζί της πόλης, τα τσουτσέκια των αφεντικών, τα αγαπημένα παιδιά των μπάτσων, οι απόγονοι των δολοφόνων της ανθρωπότητας.

Εκεί μαζεύεται η «σπορά των ηττημένων του ‘45», οι φίλοι και πολιτικοί επίγονοι εκείνων που έκαψαν τα Ανώγεια, τη Βιάννο, τη Κάνδανο, το Τυμπάκι, τα Βορίζια, τα Γδόχια, τις Μουρνιές, το Μύρτο, το Άνω Μέρος, το Γερακάρι, τις Βρύσες, τη Κρύα Βρύση, τον Μαλάθυρο, τον Άγιο Βασίλειο, τα Αμιρά, την Έμπαρο, τη Σύμη, το Καλάμι, τον Συκολόγο, τη Δαμάστα και δεκάδες άλλα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης.

Είναι οι λευκοί Έλληνες εθνικιστές, δηλαδή οι φασίστες απόγονοι των Ταγμάτων Ασφαλείας που ορκίζονταν πίστη στον Χίτλερ. Οι σύντροφοι βιαστών όπως ο ιεραπετρίτης χρυσαυγίτης Πετράκης, ναρκεμπόρων και μαστροπών όπως οι χρυσαυγίτες καταληψίες του Βοτανικού που συνελήφθησαν πέρυσι με πλούσιο ποινικό μητρώο· οι συναγωνιστές της Γερμανίδας Μπεάτε Τσέπε μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας NSU που τον Ιούνιο του 2005 δολοφόνησε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι τον Έλληνα μετανάστη και κλειδαρά Θεόδωρο Βουλγαρίδη στο μαγαζί του στο Μόναχο. Είναι οι πολιτικοί συνοδοιπόροι του ακροδεξιού Νορβηγού Μπρέιβικ που το 2011 σκότωσε 77 άτομα στο όνομα της λευκής φυλής. Είναι οι φίλοι του Τραμπ και των Αμερικανών νεοναζί που δολοφόνησαν την Χέδερ Χάιερ στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα· οι σύντροφοι της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν που κυνηγούσε Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και των νεοναζί του Δεξιού Τομέα που έσφαξε 40 γυναίκες και άντρες στην Οδησσό της Ουκρανίας το 2014.

Είναι οι υπάλληλοι εφοπλιστών-μαφιόζων όπως ο Μαρινάκης, ο Πάλλης και άλλων Ελλήνων κεφαλαιοκρατών που πλουτίζουν από το αίμα των ναυτεργατών και την φοροαπαλλαγή. Οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες εξάλλου ζητούσαν τον Νοέμβριο του 2012 τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, ενώ τον Μάρτιο του 2013 ζητούσαν την χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών. Είναι τα αγαπημένα παιδιά εκδοτών-μεγαλολαμόγιων όπως ο Αναστασιάδης του Πρώτου Θέματος και τα σκυλιά πολυεθνικών όπως η Ελ Ντοράντο Γκολντ που απειλεί με αφανισμό την περιοχή των Σκουριών της Χαλκιδικής.

Είναι οι θρασύδειλοι που μπουκάρουν δέκα-δέκα σε σπίτια τρομοκρατημένων μεταναστών εργατών, ενώ την ίδια στιγμή βγάζουν λάδι αφεντικά-δουλεμπόρους όπως οι δολοφόνοι γαιοκτήμονες των φραουλοχώραφων της Μανωλάδας. Είναι οι δολοφόνοι του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα και του Πακιστανού εργάτη Σεχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκαν στα στενά της Αθήνας, σκοτεινά και ύπουλα όπως επιτίθενται πάντα οι φασίστες.

Δεν έχουμε αυταπάτες.

Το καπιταλιστικό σύστημα και οι νόμοι του, δεν μπορεί να σταματήσει τον φασισμό γιατί τον χρειάζεται ως ανάχωμα στην έκρηξη της κοινωνικής οργής. Τη στιγμή που μιλάμε η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τους νεοναζί της Ουκρανίας μέσω της κυβέρνησης του Κιέβου. Δεν ζητήσαμε ποτέ από τους μπάτσους να κλείσουν τους φασίστες στις τρύπες τους. Τους αναγκάσαμε μόνοι μας. Δεν ζητήσαμε ποτέ φυλακές για τους εθνικιστές. Θα τους συντρίψουμε εμείς, πολιτικά και φυσικά, στις γειτονιές και στους δρόμους που μεγαλώσαμε, ως αντιφασίστες, επισφαλώς εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, εχθροί των αφεντικών και φίλοι της ζωής και της ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν δύο άκρα, υπάρχουν δύο κόσμοι σε πόλεμο.

Από τη μια ο κόσμος του κοινοβουλευτισμού, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μπράβων, των μαφιόζων, των φασιστών, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των αστικών κομμάτων, ένας κόσμος γεμάτος εργατική εκμετάλλευση, ρατσισμό, σεξισμό, περιβαλλοντική καταστροφή, αίμα και μαζικές ταφές. Από την άλλη, ο κόσμος της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, οι αντιφασίστες, οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, ένας κόσμος αλληλοσεβασμού, ελευθερίας και αντίστασης που μάχεται για την κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου.

Η δύναμη βρίσκεται πάντα στα χέρια της ίδιας της κοινωνίας, των καταπιεσμένων από την εξουσία, των εκμεταλλευόμενων από τα αφεντικά. Όχι στις κομματικές εντολές, τους νόμους της αστικής τάξης και τα όπλα του στρατού και της αστυνομίας. Η οργάνωσή μας στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, σε πολιτικές συλλογικότητες και αντιφασιστικές ομάδες, η κατάληψη άδειων σπιτιών, η δραστηριοποίησή μας σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, η συλλογικοποίηση των αναγκών μας και η μαχητική διεκδίκηση κοινωνικών ελευθεριών και αγαθών, θα εμποδίσει τη φασιστική χολέρα.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες είναι ο αγώνας της ζωής ενάντια στον θάνατο. Διάλεξε μεριά…

Οργανωνόμαστε τοπικά, δρούμε μαχητικά 
Κυνηγάμε φασίστες σε κάθε γειτονιά

Η Αλικαρνασσός ήταν, είναι και θα είναι
μια γειτονιά μεταναστών και εργατών

Αντιφασίστες/ Αντιφασίστριες

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.