Αναρχικοί και ελευθεριακοί κομμουνιστές εργάτες γης από τα χωριά του Ηρακλείου Κείμενο για την απεργία 4/2

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕ
Μαρίνος Αντύπας

Είμαστε αυτοί που η φωνή μας δεν ακούγεται στα μπλόκα των αγροτών,είμαστε αυτοί που βρισκόμαστε δίπλα στους μετανάστες εργάτες γης δουλεύουμε μαζί για το μεροκάματο,είμαστε αυτοί οι φτωχοί μικροαγρότες της επαρχίας που ποτέ δεν πήραμε επιδοτήσεις,ποτέ δεν βρεθήκαμε σε κομματικά γραφεία και συνδικαλιστικές ενώσεις αλλά αντίθετα βρισκόμασταν στο δρόμο σε όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις και αγώνες της εργατικής τάξης.

Στα μπλόκα οι μεγαλοαγρότες μιλούν για ενότητα στον αγώνα και κοινά συμφέροντα παραμυθιάζοντας τους μικρούς αγρότες και τους καθοδηγούν για το πως θα πορευθούν και πως θα αγωνιστούν.

Είναι αυτοί που βρισκόντουσαν στο μπλοκ του μένουμε ευρώπη,είναι τα πουλημένα κομματικά τσιράκια των βουλευτάδων,τους ξέρουμε από πρώτο χέρι.

Οι φτωχοί θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα καλέσματα αυτά και να στήσουν δικά τους ταξικά σωματεία βάσης και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και χωριό,η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και θα πρέπει να ξέρουμε με ποιο τρόπο θα πολεμήσουμε και ποιους θα έχουμε δίπλα μας.

Το ασφαλιστικό είναι ένα έκτρωμα που σκοπό έχει να αφανίσει το δικαίωμα στην δωρεάν ασφάλιση και να γίνουν όλα ιδιωτικά.

Η ιστορία είναι παλιά,όλες οι κυβερνήσεις,από τα δεξιά λαμόγια έως τους πρασινορουφιάνους έφαγαν τα αποθεματικά των ταμείων στα θαλασοδάνεια για τους καπιταλιστές,οι οποίοι στο όνομα της ανάπτυξης τα έπαιρναν ως δανεικά και αγύριστα και βρισκόμαστε σήμερα με τη νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση,το νέο πασοκ δηλαδή να έρχεται να αποτελείωσει το ασφαλιστικό σύστημα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις,να πάρουμε πίσω τον πλούτο γιατί εμείς τον παράγουμε,να βρεθούμε με τους προλετάριους όλων των κλάδων και κόντρα στην λογική της συντεχνίας και των μικρών νικών να γενικεύσουμε την επίθεση μας ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος.

ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Καλούμε τον φτωχό αγρότη στην ανεξάρτητη ταξική προσυγκέντρωση για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου στο άγαλμα Βενιζέλου στο Ηράκλειο Κρήτης
Αναρχικοί και ελευθεριακοί κομμουνιστές εργάτες γης από τα χωριά του Ηρακλείου

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.