Κείμενο που μοιράστηκε στη συγκέντρωση ενάντια στην ΕΕ – 28 Ιουνίου, Πλατεία Ελευθερίας

11701509_1446443222328381_559889983_o

 

Ενάντια στην ΕΕ, τα μνημόνια και τους διαχειριστές τους

Παρά τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και τις συνεχείς ανακατατάξεις στο επίπεδο των πληροφοριών τις τελευταίες δύο ημέρες, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εξελίξεων, η φτώχεια, η επισφαλής εργασία, η ανεργία, η καταστολή, η εργοδοτική τρομοκρατία και όλα εν γένει τα παράγωγα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τις ζωές μας. Το μόνο που μένει αδιαπραγμάτευτο στις διεξαγόμενες συναντήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ‘’θεσμών’’ στα ανάκτορα των Βρυξελλών, είναι η πραγματική ρήξη με το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό. Οι εφιάλτες των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών, των φυλακισμένων, δεν αποτελούν το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων αλλά την προϋπόθεση τους.

Όλα τα αστικά κόμματα του κοινοβουλίου από τον νεοφιλελεύθερο συρφετό του Ποταμιού μέχρι τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πιστά στα συμφέροντα των αφεντικών τους συντάσσονται ανενδοίαστα σε μία αταλάντευτη και πάγια θέση: παραμονή και υποδούλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή το νεοεμφανισθέν αντιδραστικό φιλοευρωπαϊκό μόρφωμα ‘’Μένουμε Ευρώπη’’, αναλαμβάνει τα μετόπισθεν λερώνοντας τους δρόμους και τις πλατείες των κοινωνικών αγώνων. Παραστρατημένοι και μη, ακολουθητές των αστικών δυνάμεων, φιλοευρωπαιστές και φασίστες, συγκροτούν με την στήριξη των ΜΜΕ την πέμπτη φάλαγγα του κοινωνικού συνόλου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Οι καταπιεσμένοι πρέπει να διαχειριστούν για άλλη μια φορά τα εργαλεία εκείνα που τους επέτρεπαν να επιβιώνουν σε όλη την ιστορική πορεία του κοινωνικού και ταξικού πολέμου: την οργάνωση και τον αγώνα, στους δρόμους, τις πλατείες, τους εργατικούς χώρους, τις γειτονιές.

Απέναντι λοιπόν στα διλήμματα και τις επιταγές που θέτει η τρέχουσα αστική διαβούλευση, η απάντησή μας θα δοθεί στον δρόμο· στη δημιουργία δομών αντίστασης και συμβίωσης, με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

Ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ, τα μνημόνια και τους διαχειριστές τους

Ούτε σπιθαμή γης στους ακροδεξιούς και φιλελεύθερους ακολουθητές τους

αναρχική συλλογικότητα

Οκτάνα

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.