Ανακοίνωση για το αντιφασιστικό γλέντι στη γειτονιά της Νέας Αλικαρνασσού

Στις 28/04, κάτω από συνεχή και πολύμορφη αντιφασιστική πίεση, έκλεισαν τα τελευταία γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, αυτά της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη νίκη αυτή με ένα αντιφασιστικό γλέντι το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαίου στην πλατεία Αγίου Νικολάου, απέναντι από τα παλιά γραφεία της Χ.Α. Με κρητική και μικρασιάτικη μουσική, γύρω στους 200 αντιφασίστες/τριες και κατοίκους της εργατικής και προσφυγικής γειτονιάς της Ν. Αλικαρνασσού παρέμειναν στην πλατεία για πάνω από έξι ώρες. Παράλληλα με το γλέντι υπήρχε φαγητό για όλους και όλες καθώς και έκθεση βιβλίου και έντυπου υλικού.

Τη βδομάδα που προηγήθηκε, προκειμένου να καλέσουμε τον κόσμο στο γλέντι της Κυριακής, πραγματοποιήσαμε αφισοκολλήσεις και μοιράσματα κειμένων στα καφενεία, στα σπίτια και στις πλατείες της γειτονιάς όπου και υπήρξε θετικη ανταπόκριση.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν τέλειωσε με το κλείσιμο των γραφείων, αλλά συνεχίζεται κάθε μέρα, σε κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αντιφασιστική Συνέλευση Ηρακλείου Κρητης

Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Ηρακλείου

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.