Aνακοίνωση του YPG για τη νίκη του κουρδικού λαού

B0np8_VIAAAVjJ7

Rojava, 26 Ιανουαρίου 2015

Η πόλη Kobane στη Rojava (δυτικό Κουρδιστάν) απελευθερώθηκε σήμερα (26 Ιανουαρίου) ολοκληρωτικά από τους τρομοκράτες του Daesh (ISIS).

Για 134 μέρες οι δυνάμεις μας αντιστάθηκαν ηρωικά απέναντι στην τρομοκρατία του ISIS και δεν άφησαν τις ελπίδες όλου του λαού μας κι όλης της ανθρωπότητας να χαθούν. Οι δυνάμεις μας εκπλήρωσαν την υπόσχεση της νίκης, αυτή η επιτυχία είναι μια νίκη για την επανάσταση της Rojava, μια νίκη για μια δημοκρατική Συρία, μια νίκη για την ανθρωπότητα και μια νίκη της ελευθερίας απέναντι στη βαρβαρότητα του ISIS.

Για 134 μέρες οι μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Αυτοάμυνας (YPG)/ Μονάδων Αυτοάμυνας Γυναικών (YPJ), άνδρες και γυναίκες του Κουρδιστάν, εραστές της ελευθερίας από τα τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν κι από άλλες χώρες, έδωσαν μια σκληρή μάχη και πρόβαλαν τεράστια αντίσταση απέναντι στην τρομοκρατία του Daesh. Πολλοί από τους μαχητές μας, νεαροί άντρες και γυναίκες, μαρτύρησαν στη διάρκειας αυτής της αντίστασης, αλλά στο τέλος ήταν το αγνό πνεύμα τους που υπερίσχυσε. Οι Μονάδες Λαϊκής Αυτοάμυνας για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι ποτέ κανείς δε θα καταστείλει την επανάσταση της Rojava, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι η αυθεντική δύναμη που θα υπερασπιστεί τον κουρδικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η μάχη του Kobane δεν ήταν μόνο μια μάχη μεταξύ του YPG και του Daesh. Ήταν μια μονομαχία μεταξύ ανθρωπότητας και βαρβαρότητας, μια μονομαχία μεταξύ ελευθερίας και τυραννίας, μια μονομαχία μεταξύ όλων των ανθρώπινων αξιών και των εχθρών της ανθρωπότητας. Ήταν πραγματικά το πνεύμα της ελευθερίας, ήταν η ελεύθερη θέληση του λαού και η θέληση της ανθρωπότητας που νίκησαν στο Kobane. Η μάχη του Kobane ήταν επίσης πολύ σημαντική και για τους τρομοκράτες του Daesh, η ήττα του θα είναι η αρχή του τέλους για αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, η μάχη του Kobane ήταν μια αρχική φάση, η ήττα του Daesh στο Kobane δε θα περιοριστεί στα σύνορά του. Είμαστε σίγουροι ότι μετά τη νίκη στο Kobane θα υπάρξουν πολλές επιτυχίες ενάντια στους τρομοκράτες του Daesh, οι ειδήσεις πολλών νέων νικών θα έρθουν σύντομα.

Ως μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Αυτοάμυνας/Μονάδων Αυτοάμυνας Γυναικών είχαμε δώσει μια υπόσχεση στον Κουρδικό λαό και στους άλλους λαούς της περιοχής και σήμερα εκπληρώσαμε αυτή την υπόσχεση με την απελευθέρωση του Kobane. Για αυτή τη μεγάλη νίκη συγχαίρουμε τον λαό μας στη Rojava, στη Συρία και σε όλο το Κουρδιστάν. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην αντίσταση και πολέμησαν στο πλευρό μας. Καταρχάς ευχαριστούμε τον λαό μας στο Κουρδιστάν που ακατάπαυστα υποστήριξε την αντίσταση, ειδικά τον λαό μας στο Bakur (Βόρειο Κουρδιστάν). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Διεθνούς Συμμαχίας ενάντια στο Daesh που συμμετείχαν ενεργά και μας υποστήριξαν με αεροπορικές επιδρομές. Ευχαριστούμε το Burkan al-Firat που συμμετείχε στις επιχειρήσεις καθώς και τις ταξιαρχίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που πολέμησαν ώμο με ώμο με τις δυνάμεις μας. Επαναλαμβάνουμε τις ευχαριστίες μας στα αδέλφια μας, του Πεσμεργκά που υπήρξαν μια σπουδαία υποστήριξη για εμάς σε αυτή τη μάχη.

Ως YPG αντιλαμβανόμαστε πως μας περιμένουν πολλά καθήκοντα, η διαδικασία της πλήρους απελευθέρωσης του καντονιού του Kobane είναι μπροστά μας. Υποσχόμαστε πως θα καταφέρουμε να κρατήσουμε κι αυτή μας την υπόσχεση.

Στο όνομα των συντρόφων μας, Diyar Bagik, Eriss, Zozan, Arin, Dilges, Kendal και χιλιάδων που θυσίασαν τη ζωή τους, ανανεώνουμε την υπόσχεση της νίκης προς τον λαό μας. Για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε τον λαό μας, τους μαχητές και μαχήτριες του YPG/YPJ και τους φίλους μας για αυτή τη νίκη.

*αναδημοσίευση https://libertasalonica.wordpress.com/2015/01/27

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.