6η Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου

katalipsi-dimarxeiou-heraklio-6-12-14

6η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η οργάνωση και η συγκρότηση εστιών αντίστασης είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ακόμα σημαντικότερο όμως είναι η έμπρακτη και μαζική υπεράσπισή τους. Αυτό ακριβώς είδαμε να λαμβάνει χώρα το Σάββατο μετά το πέρας της πορείας της 6ης Δεκέμβρη όταν ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών κατέληξε στο Κατειλημμένο Δημαρχείο και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής, υπερασπίζοντας έμπρακτα τον χώρο αλλά και τα συλλογικά κεκτημένα που κερδήθηκαν μέσα από τις συνελεύσεις, τις διαδικασίες και την συλλογική καθημερινότητα των καταληψιών.

Οι συγκρούσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της πορείας αλλά και μετά το τέλος της γύρω από το Κατειλημμένο Δημαρχείο δεν ήταν μεθόδευση κανενός σκοτεινού κέντρου ή προβοκάτσια ομάδων σε εντεταλμένη υπηρεσία˙ ήταν το αναγκαίο μέσο που επιλέχθηκε από τον κόσμο που υπερασπίστηκε την κατάληψη απέναντι στο κράτος και στους ένστολους τρομοκράτες του. Το κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης που συγκροτείται γύρω από τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν θα απολογηθεί για τα οδοφράγματα και τις μαζικές συγκρούσεις που επιλέγει, απέναντι σε ένα καθεστώς που τα τελευταία χρόνια υλοποιεί σταδιακά και σταθερά την αποστράγγιση του κοινωνικού σώματος. Θα υπερασπιστεί τις επιλογές του και τα μέσα πάλης του, όπως η σύγκρουση και η ρήξη με την κανονικότητα, οι στιγμές δηλαδή κατά τις οποίες η πραγματικότητα του ταξικού ανταγωνισμού υφίσταται περιστασιακές κρίσεις και ψάχνει διεξόδους εκτόνωσης.

Έπειτα από 6 μέρες ύπαρξης και λειτουργίας, το Κατειλημμένο Δημαρχείο Ηρακλείου συνεχίζει να αποτελεί ένα πεδίο πολιτικής ζύμωσης, συλλογικής έκφρασης και δικτύωσης των κοινωνικών αγώνων. Έχοντας κατακτήσει την κοινωνική και την πολιτική πολυμορφία που εξ αρχής έβαλε ως στόχο της, η Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου θα συνεχίσει να δίνει ζωή στις κινηματικές διεργασίες που συντελούνται εντός της κατάληψης αλλά και στην παραγωγή του αντικαθεστωτικού λόγου που με κέντρο το Δημαρχείο διαχέεται κατά τόπους στην πόλη μέσα από μαζικές παρεμβάσεις (γειτονιές, λαϊκές αγορές, ΟΑΕΔ, σχολεία).

Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι ο αγώνας όλων των αγωνιζόμενων στρωμάτων που βιώνουν καθημερινά την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Ας μην έχουμε αυταπάτες, το αίτημα για την παραχώρηση εκπαιδευτικής άδειας είναι η αφορμή, αυτό που ζητάει στην πραγματικότητα τόσο ο Νίκος Ρωμανός όσο και το ίδιο το κίνημα είναι ένα: ελευθερία. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το επιτύχουμε, η διαρκής και κλιμακούμενη αντίσταση.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

 

Πρόγραμμα Κατειλημμένου Δημαρχείου, Δευτέρα 8/12:

11:00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη συλληφθείσα της 6ης Δεκέμβρη στα δικαστήρια Ηρακλείου

18:00 Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου

22:00 Συζήτηση με μαθητές για το νέο σχολείο και τις μαθητικές καταλήψεις

Προβολή ταινίας μετά τη συζήτηση

 

 

Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.