5η Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου

1564153

5η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες το βράδυ, τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, είναι η ελάχιστη δίκαιη απάντηση αλλά και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της βαρβαρότητας του κράτους. Ένα κράτος που για πάνω από τρεις βδομάδες εξοντώνει εκδικητικά ένα πολιτικό κρατούμενο απεργό πείνας, ο οποίος διεκδικεί ανάσες ελευθέριας μέσω των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του για σπουδές, ένα κράτος που τα τελευταία χρόνια εξαθλιώνει μεθοδικά έναν ολόκληρο λαό. Μεγάλα κομμάτια του τελευταίου συνήθισαν, ξέχασαν ή αδρανούν. Όσοι και όσες καταλάβαμε το δημαρχείο Ηρακλείου αλλά και οι σύντροφοι μας στις άλλες πόλεις, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηθίσουμε κανένα εξευτελισμό και καμία περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε τις κρατικές δολοφονίες τόσο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Ηρακλή Μαραγκάκη όσο και χιλιάδων θυμάτων της κρίσης τους και δεν θα αδρανήσουμε απέναντι στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού μέχρι την τελική του δικαίωση.

Ό,τι συνέβη χθες στους δρόμους του Ηρακλείου αλλά και αλλού είναι ένα ελάχιστο δείγμα της οργής που θα ξεσπάσει ενάντια στους μεγαλόσχημους -ένστολους και μη- δολοφόνους, αφού κάθε στιγμή που περνάει μπορεί να επέλθει ο θάνατος του πρώτου απεργού πείνας σ’ αυτη τη χώρα. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, ένα τέτοιο απευκταίο ενδεχόμενο θα σημαίνει συμβολικά και το θάνατο μιας ολόκληρης κοινωνίας και όλων των αξιών που την συγκροτούν. Γι’ αυτό, καλούμε όλους όσους νιώθουν στο πετσί τους την καταπίεση και τον εμπαιγμό, όλους όσους μαστίζονται από την πολυδιάστατη φτώχεια, την ανεργεία, την απουσία ελπίδας, να ενισχύσουν τον αγώνα και την κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου, ειδικά όταν σήμερα ψηφίζεται ακόμα ένας προϋπολογισμός- ταφόπλακα για ήδη πετσοκομμένα όνειρα και μίζερες ζωές.

Τέλος δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες αγωνιστές των χθεσινών συγκρούσεων σε όλη την Ελλάδα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ , Α.ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, Δ.ΠΟΛΙΤΗ, Η.ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝ

– ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12 ΣΤΙΣ 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνέλευση κατειλημμένου δημαρχείου Ηρακλείου

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.