3η Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου

10527390_854608864569480_964790281075381461_n

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή 05/12, ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 26η μέρα απεργίας πείνας αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα παράλληλα με τους συντρόφους του Γ. Μιχαηλίδη (από 17/11), Α. Μπουρζούκο και Γ. Πολίτη (από 01/12).

Για τη στήριξη του αγώνα αυτού τις τελευταίες μέρες τελούν υπό κατάληψη δήμοσια κτίρια πανελλαδικά όπως το εμπορικό επιμελητήριο Χανίων, Δημαρχείο Ρεθύμνου, Πολυτεχνείο Αθήνας, ΓΣΣΕ, Σχολή Ιατρικής Λάρισας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης κ.α. καθώς πραγματοποιήθηκε και η επανακατάληψη του Παραρτήματος στην Πάτρα.

Με την κατάληψη ενός δημοσίου κτιρίου αναδεικνύουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού αλλά και σε κάθε μορφή αγώνα των καταπιεσμένων που υπόκεινται καθημερινά την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας, στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο.

Η μετατροπή των χώρων αυτών σε κέντρα αγώνα αποσκοπεί στη συσπείρωση των δυνάμεων όλων των μαχόμενων κομματιών της κοινωνίας αλλά και στη δημιουργία ορμητηρίων σ’ όλη την Ελλάδα. Προτάσσουμε την οργάνωση και τον συντονισμό με στόχο την εντατικοποιήση και κλιμάκωση των δράσεων ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης, μέσα και έξω από τα κελιά.

Η μέχρι τώρα ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζει πια κανένα πολιτικό κόστος αφήνοντας να εξωθηθεί η κατάσταση στα άκρα. Παράλληλα, με συγκεκριμένα τεχνάσματα (πρόταση τηλεδιάσκεψη) προσπαθεί να απογυμνώσει τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού από τον πολιτικό του χαρακτήρα και να τον εγκλωβίσει στα πλαίσια μιας απλής εκπαιδευτικής άδειας μη παραχωρώντας του μερικές στιγμές ελευθερίας. Γνωρίζουμε ότι τα εν λόγω τεχνάσματα είναι κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που παρεκκλίνει από το κυρίαρχο κανονιστικό κοινωνικό πλαίσιο.

Μέσα από την κατάληψη αυτή αλλά και την καθημερινή μας δράση στους κοινωνικούς αγώνες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο στον Νικό Ρωμανό αλλά στο σύνολο των αγωνιζόμενων: στους φυλακισμένους αγωνιστές, στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος, στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, σε όσους αντιστέκονται στην κυριαρχία.

Η συνέλευση του κατειλημμένου δημαρχείου καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, όσους πετιούνται έξω από τα σπίτια τους από τις τράπεζες, τους καταπιεσμένους, όσους αντιλαμβάνονται την υφιστάμενη επίθεση και προτίθενται να συγκρουστούν μετωπικά με την κυρίαρχη τάξη, να γίνουν κομμάτι του αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, για την απελευθέρωση των ζωών μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • Συνέλευση στις 18:00
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο του Ν.Ρωμανου, Φραγκίσκο Ραγκούση
  • Προβολή ταινίας στις 22:00

 

Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.