2η Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου

lotzia-katalipsi

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10/11, δυανύοντας σήμερα την 25η , γεγονός που θέτει σε κρίσιμη κατάσταση την υγεία του. Μέσα από αυτό τον αγώνα, διεκδικεί μια ανάσα ελευθερίας που εκφράζεται μέσα από το αίτημά του για τη χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται για τη φοίτησή του σε πανεπιστημιακή σχολή. Μαζί του, σε απεργία πείνας βρίσκονται και οι Α. Μπουρζούκος, Δ. Πολίτης και Γ Μιχαηλίδης, αλληλέγγυοι στον αγώνα του.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής: ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένα πεδία. Δεν αφορα αποκλειστικά τους αναρχικούς, τους φυλακισμένους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους μετανάστες. Αφορά όλους τους παραπάνω. Αφορά το σύνολο των καταπιεσμένων, μια ολόκληρη κοινωνία που βρίσκεται είτε το έχει καταλάβει είτε όχι απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό.

Η επίθεση στον Νίκο Ρωμανό δείχνει απροκάλυπτα ότι το κράτος δεν υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος. Η στάση αυτή δεν αποτελεί παρά μια επίδειξη ισχύος από μία ασθμαίνουσα κυβέρνηση που δεν διστάζει να ωθήσει την κατάσταση στα άκρα, προκειμένου να μην κάνει πίσω στο αίτημα ενός φυλακισμένου για μερικές στιγμές ελευθερίας. Παράλληλα, με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να απογυμνώσει τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού από τον πολιτικό του χαρακτήρα και να το εγκλωβίσει στα πλαίσια μιας απλής εκπαιδευτικής άδειας. Γνωρίζουμε ότι τα εν λόγω τεχνάσματα είναι κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που παρεκκλίνει από το κυρίαρχο κανονιστικό κοινωνικό πλαίσιο.

Μέσα από την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου αλλά και την καθημερινή μας δράση στους κοινωνικούς αγώνες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο στον Νικό Ρωμανό αλλά στο σύνολο των αγωνιζόμενων: στους φυλακισμένους αγωνιστές, στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος, στις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, σε όσους αντιστέκονται στην κυριαρχία μέσα και έξω απο τα κελιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργοδοτική τρομοκρατία, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, όσους πετιούνται έξω από τα σπίτια τους από τις τράπεζες, τους καταπιεσμένους, όσους αντιλαμβάνονται την υφιστάμενη επίθεση και προτίθενται να συγκρουστούν μετωπικά με την κυρίαρχη τάξη, να γίνουν κομμάτι του αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, για την απελευθέρωση των ζωών μας. Το πρώτο βήμα του αγώνα αυτού πρέπει να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι στην κυριαρχία και την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον μας.

 

Συνέλευση 15:00 στο κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο

Συγκέντρωση – Πορεία 18:00 στα Λιοντάρια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

και τους Α. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, Δ. ΠΟΛΙΤΗ και Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Ηρακλείου

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.