Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών

 

afisa

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δεν είναι μόνες τους…

 

«Δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών, η οποία θα επέβαλε τη ματαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης»

Άρειος πάγος

 

Με το παραπάνω σκεπτικό ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωνε τα αιτήματα των καθαριστριών. Η επαναπρόσληψη λοιπόν των 397 εργαζόμενων καθαριστριών θα ματαίωνε κατά το σκεπτικό του Αρείου Πάγου, το ‘’λαοφιλές’’ έργο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ το ατομικό συμφέρον κάθε καθαρίστριας να διασφαλίσει τη θέση της, απειλεί στην παρούσα φάση το ‘’γενικό συμφέρον’’ που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της παρούσας οικονομικής πολιτικής! Σύμφωνα λοιπόν με τον Άρειο Πάγο «η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας, να διαταραχθεί η οργανική της θέση και να εξακολουθήσουν να απασχολούνται σε αυτή αμειβόμενη όπως και πριν». Έτσι, τα μεροκάματα μιας χούφτας εργαζομένων απειλούν το ‘’γενικό συμφέρον’’, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τους δικαστές και κάθε τσιράκι της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης· το ‘’γενικό συμφέρον’’ που γι’αυτούς δεν είναι παρά η διάσωση των τραπεζών, η διάλυση των ταμείων, η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η καθίζηση μισθών και συντάξεων, οι μαζικές απολύσεις, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με λίγα λόγια: η υποδούλωση της εργατικής τάξης.

 

Την ώρα που απολύουν τον εργαζόμενο λαό για να μειώσουν υποτίθεται τις κρατικές δαπάνες, την ίδια ώρα:

–          η Ελλάδα παραμένει σταθερά μέσα στις δέκα πρώτες χώρες με τις υψηλότερες δαπάνες σε εισαγωγές στρατιωτικών εξοπλισμών παγκοσμίως, ενώ ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες κατά κεφαλή στρατιωτικές δαπάνες σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ (http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/909).

–          το ελληνικό κράτος συνεχίζει να πληρώνει παπάδες, μητροπολίτες και αρχιεπισκόπους τη στιγμή που τα κέρδη της Εκκλησίας Α.Ε, παραμένουν στα ύψη ενώ η περιουσία μόνο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος (χωρίς δηλαδή την περιουσία μητροπόλεων, μονών και ναών) υπολογίζεται περίπου στο ποσό των 700 εκατ. Ευρώ (βλ. http://www.kathimerini.gr/388458/article/epikairothta/politikh/h-aktinografia-ths-perioysias-ths-ekklhsias).

–          η ΔΕΗ και άλλες δημόσιες και κερδοφόρες κοινωνικές υπηρεσίες ξεπουλιούνται για ψίχουλα σε εγχώρια και διεθνή κεφάλαια, ‘’υπεξαιρώντας’’ στην ουσία εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να εξυπηρετήσουν τους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου.

–          ψηφίζουν νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές (νέος επενδυτικός νόμος υπ’ αριθμόν 4141 + σχετική τροπολογία 286/60). Το προκλητικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στις 26 Μαρτίου 2013, με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής  (βλ. http://unfollow.com.gr/web-only/3961-θες-φοροαπαλλαγή-γίνε-εφοπλιστής/).

–          τέλος, χτίζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας για να κλείσουν ‘’κακοποιούς’’ και ‘’τρομοκράτες’’. Την ώρα δηλαδή που η ελληνική κοινωνία υποφέρει, την ώρα που οι άνθρωποι του μόχθου πετιούνται στον δρόμο, επειδή τάχα δεν υπάρχουν λεφτά, το κράτος  σπαταλάει εκατομμύρια για την ανέγερση των κολαστηρίων που ονόμασαν ‘’Φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’’ (με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, 4360 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 23 Ιουνίου 2014).

 

Άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 4360 κρατουμένων που βρίσκονται σε απεργία πείνας

αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *